słodkachalwa

Czasami przygotowywanie posiłków do pracy sprawia duży problem. Najlepiej by było smacznie i super zdrowo, a do tego koniecznie nieskomplikowanie i jeszcze, by przygotowanie nie było czasochłonne. Do listy życzeń w jesienną szarugę dopisuję BY BYŁO SŁODKIE:) Dzisiaj się udało.. W lodówce czeka na jutro batonik chałwowy własnej produkcji:)

Mega szybka w przygotowaniu słodka przekąska. Naturalna – w składzie migdały, sezam i miód. Odżywcza i… kaloryczna, więc dobra do pracy, ale nie na wieczorne podjadanie..:)

powtarzam ze zmianami za quchenne-inspiracje

  • 100 gr migdałów
  • 3 łyżki sezamu
  • 3 łyżki miodu

Migdały zmieliłam w młynku do kawy, potem to samo zrobiłam z sezamem. Mielone migdały i sezam przesypałam do miski, dodałam miód. Użyłam blendera, co chwilę czyszcząc ostrze (masa szybko je zakleja). Mieszanie dokończyłam widelcem. Masę włożyłam do pudełka z folią aluminiową, dociskając chałwę palcami. Przykryłam, włożyłam do lodówki i… tyle:) Wliczając umycie miski i blendera całość nie zajęła nawet 10min… Takie tempo lubię:)

M.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *